Item 105411 - Maine Medical Center Parking Garage, Portland, 1973

Item 105411 - Maine Medical Center Parking Garage, Portland, 1973
Contributed by Maine Medical Center Archives
Item 105411
Maine Medical Center Parking Garage, Portland, 1973
Zoom
3400px x 4224px - 11.3"w x 14.1"h @ 300dpi  |  Need a larger size?
*Credit line must read: Collections of Maine Medical Center Archives
Image Info

Building crews spent a year creating the infrastructure to support the new construction of the Maine Medical Center parking garage, installing pipe and conduits, building roads – even changing the topography of the site. The finishing touches of the parking garage can be seen in this photo from the Congress Street. A portion of the Bramhall Hill was cut away in order to level a lot on which to erect the new parking garage. The earthmoving created a six-story cliff overlooking Congress Street. MMC’s facilities engineers designed a 200-foot-long, 65-foot-high retaining wall as part of an earth retention system.

Show Details